Snelle schildklier

Hoe kies je best passende behandeling bij Graves

Heb je een te snel werkende schildklier? Dan zijn er meerdere behandelopties. Welke past bij jouw situatie? Waar let je op? Diana Vroom heeft sinds 2003 zowel de ziekte van Graves als de oogziekte van Graves. Zij vertelt haar verhaal.


‘Mijn schildklier was op hol geslagen’. Behandelingsopties Ziekte van Graves

Brigitte Baljé over haar keuze uit de drie opties: block & replace-therapie, de slok en operatie. ‘Ik strijd al 6 jaar dagelijks voor om titratie te upgraden en eindelijk is dat gelukt. De internistenvereniging heeft het tot standaardbehandeling gebombardeerd. Supertrots ben ik!’


Graves, en dan keuze tussen slok en operatie

Eindelijk heb je een diagnose: de ziekte van Graves. Er komt veel op je af. En dan moet je beslissen voor welke behandeling je gaat. Hoe doe je dat? Dorien en Kristel vertellen hoe zij tot hun keuze kwamen.


“Ik kon de hele wereld aan …, dacht ik.”

Het duurde even voordat bij Kees van Haaren een te snel werkende schildklier werd geconstateerd. Het duurde nog langer voordat de oorzaak van zijn oogproblemen werd opgespoord. En dat terwijl hij op een oogafdeling werkte.


Hypo, hyper, de ziekte van Graves ….

Hypo, hyper, de ziekte van Graves. Voor Gabriëla Rotgans is het allemaal bekend terrein. Een gesprek met een enthousiaste duizendpoot die zich niet op de kop laat zitten door een slecht functionerende schildklier.