Informatie- en contactbijeenkomsten

Informatiebijeenkomsten schildklier

De bijeenkomsten van Schildklier Organisatie Nederland (SON) bieden meestal een combinatie van inhoud, ontmoeten en uitwisselen van ervaringen met een schildklierziekte.

Tijdens informatiebijeenkomsten geven doorgaans internisten-endocrinologen lezingen over de schildklier en schildklierbehandelingen en beantwoorden vragen van deelnemers. Ook worden thema-bijeenkomsten gehouden waar specialisten op het desbetreffende terrein de presentatie verzorgen. Denk aan thema’s als schildklierkanker, psychische gevolgen of schildklier en werk.

Ervaringen en tips delen

Tijdens inloop- en contactbijeenkomsten zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers van SON aanwezig om je vragen te beantwoorden over jouw schildklieraandoening, zoals hypothyroïdie, hyperthyroïdie, Graves, de oogziekte van Graves, etc. Onder het genot van een kop koffie of thee wisselen we dan ervaringen uit en geven elkaar tips. Of je nu kort of lang een schildklieraandoening hebt, de herkenning en erkenning worden meestal als heel prettig ervaren. Kom gerust samen met je partner of vriend(in).
De toegang is gratis en er is altijd informatiemateriaal over de verschillende schildklieraandoeningen ter inzage en te koop.

Lees het verslag van een schildkliercafé

Kom eens langs en ervaar of zo’n bijeenkomst je verder helpt

De bijeenkomsten worden in principe door het gehele land gehouden. Als in jouw regio geen bijeenkomsten zijn, is dit door gebrek aan vrijwilligers in jouw regio. Meehelpen? Neem een kijkje bij Vrijwilligerswerk op deze site of stuur een mail naar vrijwilligers@schildklier.nl

Ga naar de agenda >>