Felicitatie voor Johan de Graaf (NHS)

9124 9873 7120 1210

Johan de Graaf, voorzitter van de Nederlandse Hypofyse Stichting (NHS), is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester van Almere Ank Bijleveld speldde Johan zijn lintje op.

De voordracht is in gang gezet door Rietje Meijer, voormalige directeur van Schildklier Organisatie Nederland (SON). Rietje: “Ik vind dat Johan dit zo ontzettend verdient. Ik heb heel veel bewondering hoe hij zich voor de Nederlandse en Europese hypofysepatiënt inzet ondanks dat hij ook te maken heeft met de gevolgen van zijn aandoening.”

Naast prof. dr. Alberto Pereira Arias (hoogleraar endocrinologie en coördinator van het European Reference Network for Rare Endocrine Conditions), Els van der Rhee (coördinator van de Adviesraad van Ervaringsdeskundigen van de Hersenstichting) en de NHS-bestuursleden ondersteunde ook het bestuur van Schildklier Organisatie Nederland (SON) de voordracht met een aanbevelingsbrief.

Anneke Wijbenga, bestuursvoorzitter SON: “Johans inzet voor de Nederlandse en Europese hypofysepatiënt staat buiten kijf. Maar met name tijdens de Thyrax-affaire en onze gezamenlijke strijd om levothyroxine op de niet-wissellijst te krijgen voor onze respectievelijke achterbannen heeft SON Johan ook leren kennen als een volhardende en betrouwbare partner. Johan, van harte gefeliciteerd namens het bestuur van SON!”