Week van de Schildklier

Aangepast bericht, 30 mei 2021

We kijken terug op een geslaagde Week van de Schildklier met

  • gratis webinars over Beweegklachten en (Over)gewicht
  • online sessies deelgenotencontact
  • extra openingstijden en speciale spreekuren van de Schildkliertelefoon

Beweegklachten en overgewicht door schildklierziekten

Schildklier Organisatie Nederland (SON) heeft met prof. dr. Liesbeth van Rossum (‘Dik ben je niet voor de lol’), sportarts Jessica Gal en sportfysio Lorraine McNab sprekers van formaat voor twee gratis webinars tijdens de Week van de Schildklier (25-29 mei 2021). We zijn zeer blij met de bijna 3600 inschrijvingen.

Webinar ‘Bewegen en sporten met schildklierklachten’

Lorraine McNabJessica Gal, sportartsDoor sportarts Jessica Gal (ex-judoka; 4x Olympische spelen) en Lorraine McNab (sportfysio-manueeltherapeut). Regelmatig bewegen is goed voor iedereen. Maar als je (nog) niet goed bent ingesteld op schildkliermedicatie is het vaak moeilijk om in beweging te komen of te blijven. Zelfs schildklierpatiënten die wel goed zijn ingesteld, houden vaak klachten als spier- en gewrichtspijn.
Bekijk hier de video >>

Webinar ‘Gewicht: de rol van hormonen, de schildklier en verborgen dikmakers’

Liesbeth van RossumDoor prof. dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog en mede-oprichter van het Centrum Gezond Gewicht en Europees leider op het gebied van obesitas en diabetes. Mensen met een schildklieraandoening hebben vaak problemen met hun gewicht. Ook als zij goed zijn ingesteld, blijkt afvallen vaak lastiger dan voor andere mensen. Tijdens het webinar komt ook de relatie met medicatie, stress en voeding aan bod.
Bekijk hier de video >>

schildkliertelefoonExtra uren Schildkliertelefoon

Naast de webinars zijn er extra openingstijden van de Schildkliertelefoon (085 300 1800) voor het stellen van vragen aan ervaringsdeskundige vrijwilligers. Dit jaar met speciale spreekuren voor vragen over Schildklierkanker, de ziekte van Graves en de Oogziekte van Graves.

Online-deelgenoten bijeenkomsten

De online-sessies die gepland waren in de Week van de Schildklier zijn al vol. Er zijn inmiddels nieuwe gepland: op 3, 10, 22 en 24 juni. Bekijk de Agenda.

laptopBij een deelgenotencontact komen mensen samen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden, waarbij ze ervaringen uitwisselen, vragen kunnen stellen of gewoon hun verhaal kwijt kunnen. Ervaringen van anderen kunnen je steunen of verder helpen. De sessies worden begeleid door een ervaringsdeskundige SON-vrijwilliger en de regels qua privacy zijn hetzelfde als bij fysieke bijeenkomsten, dus wat gezegd wordt in de groep, blijft in de groep.

Meer informatie over het programma van de Week van de Schildklier


Voor meer informatie:
Tineke Sigmond: t.sigmond@schildklier.nl, 06-16120310 of
Caroline Caron:  c.caron@schildklier.nl, 06-53962796