Week van de Schildklier 2020

Dit jaar is de Week van de Schildklier van 25 t/m 29 mei. Het blijft noodzakelijk aandacht te vragen voor de schildklier! Er lopen nog steeds heel veel mensen jarenlang rond met klachten, bij wie bij bloedonderzoek een schildklierafwijking vastgesteld wordt. Of problemen hebben om goed ingesteld te raken op medicijnen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de omgeving – familie, vrienden, werk- of studiekring en school – begrijpt wat het betekent om een schildklieraandoening te hebben.

Optimaal instellen

Goed ingesteld raken op schildklierhormoon is lastig, duurt soms lang en is soms een continue proces. Je kunt ontregeld raken en moet weer opnieuw ingesteld worden. We merken als SON dat veel mensen worstelen met dit proces van instellen. En dan vaak ook discussie hebben met hun behandelaar over ‘wat is goed ingesteld zijn?’ Als de bloedwaarden “goed zijn” of klachtenvrij zijn, althans streven naar zo min mogelijk klachten.

In 2018 was ‘Optimaal instellen’ het thema van de Week van de Schildklier. Vanwege de grote belangstelling voor dit onderwerp zetten we dit jaar nogmaals in op het thema ‘Optimaal instellen’. In alle regio’s staan informatiestands in de ziekenhuizen. Hier staan ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar om al je vragen te beantwoorden en handig informatiemateriaal aan te reiken.

Jongeren in beeld

2020 is het jaar dat we als SON extra focussen op jongeren. De plannen zijn volop in ontwikkeling! Eén ding weten we zeker! Er komt een ‘Expeditie SON’ voor jongeren van 18-25 jaar in het weekend van 29 t/m 31 mei.

Hou deze pagina en de agenda in de gaten!