Week van de Schildklier 2020

Nu we door het coronavirus geen bijeenkomsten in de ziekenhuizen kunnen organiseren maken we dit jaar van de Week van de Schildklier een onlinegebeuren. In de Week van de Schildklier – 25 t/m 29 mei – biedt SON drie activiteiten:

> webinar ‘optimaal instellen’ + dossier optimaal instellen
> online jongerencontact
> extra telefoondiensten van de Schildkliertelefoon

 

Zo zijn we toch, zoals elk jaar, bij jou in de buurt!
Meer over deze activiteiten lees je hieronder.

De geplande ‘Expeditie SON’ vindt naar verwachting op een ander tijdstip plaats.


Meer over het webinar ‘Optimaal instellen’

We merken tijdens bijeenkomsten, via mails en de facebookgroepen dat veel mensen worstelen met het proces van instellen. En dan vaak ook discussie hebben met hun behandelaar over ‘wat is goed ingesteld zijn?’. Als de bloedwaarden “goed zijn”? Of als je (zoveel mogelijk) klachtenvrij bent, zoals in de medische richtlijnen staat? Er is nog veel winst te behalen.

Daarom organiseerde SON op 25 mei een gratis webinar over het instellen op schildklierhormoon (levothyroxine) bij een te traag werkende schildklier. Internist-endocrinoloog dr. Charlotte van Noord (Maasstad Ziekenhuis-Rotterdam) licht toe hoe je tot een optimaal resultaat kunt komen en beantwoordt vragen. Voor iedereen die geen of een slecht werkende schildklier heeft of beroepshalve is geïnteresseerd. Dominika Tulp heeft als schildklierpatiënte ruime ervaring met de behandeling met levothyroxine en vertelt hoe zij hiermee omgaat.

Binnenkort kunt u het webinar terugkijken.


Meer over online jongerencontact (18-30 jaar)

Online jongerencontact is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over jong zijn met een schildklier die niet goed werkt. Als je op jonge leeftijd al een afwijkende schildklier hebt, heeft dat consequenties voor thuis, op school en op je werk. Welke oplossingen hebben leeftijdgenoten gevonden? Wat wil je graag vertellen over je eigen ervaringen? We praten hierover met elkaar. Ervaringsdeskundige vrijwilligers van de werkgroep Noord van Schildklier Organisatie Nederland begeleiden deze onlinesessie.

Data: dinsdag 26 en woensdag 27 mei
Tijd: 19:30 tot 20:30 uur
Aanmelden kan t/m dinsdag 19 mei a.s.

 

Meld je snel aan want plaatsen zijn beperkt! De maximale groepsgrootte is 5 mensen zodat er voldoende ruimte en aandacht kan zijn voor elkaar. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, dan bestaat de mogelijkheid dat we extra sessies gaan organiseren.

Ga naar de Agenda / online jongerencontact 26 mei >>

Ga naar de Agenda / online jongerencontact 27 mei >>


Meer over extra uren Schildkliertelefoon

telefoonIn de Week van Schildklier (25-29 mei) zijn de uren aangepast en uitgebreid. Je kunt dan bij de Schildkliertelefoon terecht voor informatie en vragen over het thema van de Week van de Schildklier ‘instellen op levothyroxine’. De aangepaste openingstijden verschijnen binnenkort op de homepage schildklier.nl.

Bekijk hier de reguliere openingstijden. Je kunt voor alle zaken rondom de schildklier terecht. Ook alleen voor een luisterend oor!


Over Expeditie SON

2020 is ook het jaar dat we als SON extra focussen op jongeren. De geplande ‘Expeditie SON’ vindt, door de huidige omstandigheden, naar verwachting op een ander tijdstip plaats. We zijn blij te kunnen melden dat het initiatief goed is ontvangen en we al veel aanmeldingen hebben ontvangen. ‘Expeditie SON’ is bedoeld voor jongeren van 18-25 jaar. Te zijner tijd zal er opnieuw een oproep worden gedaan.