Week van de Schildklier 2020

Schildklier Organisatie Nederland bood in deze onlineversie van de Week van de Schildklier (25 t/m 29 mei) drie activiteiten:

> webinar ‘optimaal instellen’ + dossier optimaal instellen
> online jongerencontact
> extra telefoondiensten van de Schildkliertelefoon

 

Over het webinar ‘Optimaal instellen’

We merken tijdens bijeenkomsten, via mails en de facebookgroepen dat veel mensen worstelen met het proces van instellen. En dan vaak ook discussie hebben met hun behandelaar over ‘wat is goed ingesteld zijn?’. Als de bloedwaarden “goed zijn”? Of als je (zoveel mogelijk) klachtenvrij bent, zoals in de medische richtlijnen staat? Er is nog veel winst te behalen.

Daarom organiseerde SON op 25 mei een gratis webinar over het instellen op schildklierhormoon (levothyroxine) bij een te traag werkende schildklier. Internist-endocrinoloog dr. Charlotte van Noord (Maasstad Ziekenhuis-Rotterdam) licht toe hoe je tot een optimaal resultaat kunt komen en beantwoordt vragen. Voor iedereen die geen of een slecht werkende schildklier heeft of beroepshalve is geïnteresseerd. Dominika Tulp heeft als schildklierpatiënte ruime ervaring met de behandeling met levothyroxine en vertelde hoe zij hiermee omgaat.

Je kunt hier het webinar terugkijken

 

Meer over online jongerencontact (18-30 jaar)

Online jongerencontact is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over jong zijn met een schildklier die niet goed werkt. Als je op jonge leeftijd al een afwijkende schildklier hebt, heeft dat consequenties voor thuis, op school en op je werk. Welke oplossingen hebben leeftijdgenoten gevonden? Wat wil je graag vertellen over je eigen ervaringen? We praatten hierover met elkaar. Ervaringsdeskundige vrijwilligers van de werkgroep Noord van Schildklier Organisatie Nederland begeleidden deze onlinesessie.

Meer over extra uren Schildkliertelefoon

telefoonIn de Week van Schildklier (25-29 mei) zijn de uren aangepast en uitgebreid. Je kunt dan bij de Schildkliertelefoon terecht voor informatie en vragen over het thema van de Week van de Schildklier ‘instellen op levothyroxine’.

Bekijk hier de reguliere openingstijden. Je kunt voor alle zaken rondom de schildklier terecht. Ook alleen voor een luisterend oor!


Over Expeditie SON

De geplande ‘Expeditie SON’ ging niet door vanwege de coronamaatregelen en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2021 gehouden. ‘Expeditie SON’ is bedoeld voor jongeren van 18-25 jaar. Tezijnertijd verschijnt een nieuwe oproep.