Werk en schildklierkanker

Als je werkt en je hebt de diagnose schildklierkanker, of bent behandeld, kan dit ook consequenties hebben voor je werksituatie.

Overzichtskaart werk en kanker

kanker en werk overzichtskaartKenniscentrum Werk & Kanker biedt met de ‘Overzichtskaart  werk en kanker’ ondersteuning aan werknemers met en na kanker die vragen hebben over werk. De kaart kan in iedere fase van de ziekte en behandeling geraadpleegd worden. Via hyperlinks in de klikbare pdf wordt je direct naar specifieke informatie geleid die antwoord geeft op vragen. 

Ook schildklierpatiënten kunnen deze kaart gebruiken vanaf de diagnose kanker tot en met de re-integratie. Zorgverleners kunnen de kaart in de spreekkamer gebruiken om patiënten te ondersteunen.

Re-integratie

Je vindt hier twee presentaties over re-integratie naar werk na de diagnose en behandeling van (zeldzame) kanker, waaronder schildklierkanker valt.

Deze presentaties maakten deel uit van een online contactbijeenkomst met als thema ‘Terug naar normaal’, georganiseerd door Schildklier Organisatie Nederland op 18 september 2021.

 

Meer informatie over werk en kanker