Zelf doen?

Wat kan ik zelf doen?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld: wat kan ik zelf doen? Naast een goede samenwerking met je arts creëren, is er veel wat je zelf kunt. In de eerste plaats zorgen dat je een en ander weet over je eigen schildklierziekte, over je medicatie en de mogelijkheden die er zijn om je dagelijks leven comfortabeler te maken.  

Als je meer kennis hebt, krijg je meer inzicht en kun je beter meedenken over jouw behandeling en, samen met je behandelaar, keuzes maken die bij jou passen. Je houdt zo meer de regie in eigen hand.

De informatie ís er! Op de website, in Schild magazine, brochures, maar ook ervaringen van andere mensen met een schildklieraandoeningen kunnen  je verder helpen.

Informatie en tips vind je hier:

(Ervarings)kennis voor het dagelijks leven

SON heeft op deze site ook (ervarings)kennis, praktische handvatten en tips gebundeld rond thema’s die belangrijk zijn in het dagelijks leven en die mogelijk de kwaliteit van jouw leven verbeteren.
Lees meer bij Dagelijks leven.

Digitale hulpmiddelen

Apps en websites kunnen er voor zorgen dat je meer grip houdt op je schildklieraandoening en gezondheid. Een medicijnapp kan je helpen tijdig je medicatie te nemen, je bloedwaarden bij te houden en zo bijdragen aan effectievere behandeling. Maar ook een energie-, activiteiten-, slaap-, depressie- of een eetmeterapp geven inzicht en stellen je mogelijk in staat bewuste keuzes te maken. De zichtbare feiten – meten is weten  – kunnen je ook motiveren om bepaalde doelen te halen.
Kijk eens bij Digitale hulpmiddelen.

Zelftest kwaliteit van leven
Met de Zelftest kwaliteit van leven kun je checken hoe je er voor staat: op welke aspecten van het dagelijks leven je mogelijk nog ‘winst’ kunt boeken. Als je een chronische aandoening hebt zoals de ‘schildklier’ raak je vaak gewend aan je eigen situatie: je beschouwt deze als ‘normaal’, terwijl er mogelijk nog verbetering kan worden bereikt. Check met de Zelftest!