Psychische klachten

Veel schildklierpatiënten kampen met psychische klachten: stemmingswisselingen, vergeetachtigheid, depressies of neerslachtige gedachtes. 
Hoe komt dat? Wat kun je er aan doen? En hoe gaan anderen hiermee om?

De Week van de Schildklier 2022 stond in het teken van psychische klachten bij schildklieraandoeningen. Je vindt hier een bundeling van materialen over dit onderwerp.

Webinar ‘Schildklier en psychische klachten’

Donderdag 19 mei vond het webinar ‘Psychische klachten’ plaats, met bijdragen van internist-endocrinoloog dr. Roderick Tummers-de Lind van Wijngaarden, en klinisch psycholoog Astrid Heessels-Driessen. Bekijk het webinar hier.

Ervaringsverhalen in beeld

Bartke heeft de ziekte van Hashimoto en naast gebrek aan energie erg veel last (gehad) van depressies en vergeetachtigheid.

Ilse heeft de ziekte van Graves, na de behandeling hiervan een te traag werkende schildklier en de oogziekte van Graves (geopereerd). Deze video gaat voor een groot deel over de psychische klachten die zij ondervond.

Ervaringsverhalen in woord

Janey (25), Marith (21), Samantha (26) en Jacqueline (52) hebben hun ervaring met een schildklieraandoening én psychische klachten op schrift gezet.

Wat kun je zelf doen?

Hoe ga je om met angst, concentratieverlies en sombere gevoelens? Je leest hieronder tips van mensen met een schildklieraandoening die jaren te maken hebben (gehad) met deze klachten. Wellicht zitten er ideeën bij die jou aanspreken.

10 tips van ervaringsdeskundigen over omgaan met psychische klachten

10 tips van ervaringsdeskundigen over omgaan met psychische klachten
Klik op de afbeelding om de tips als pdf te downloaden.

Meer over: