Schildklierkanker

Daniëlle – Medullair schildklierkanker

“Samen met een vriendin zit ik koffie te drinken in Haarlem als ze mij wijst op een verdikking in mijn hals. Zelf heb ik dit nog nooit opgemerkt, voel me verder kiplekker, maar omdat ik tijd heb, besluit ik toch naar de huisarts te gaan om te horen wat hij ervan denkt. De huisarts laat bloed prikken, maar mijn schildklierwaardes zijn goed. Hij overlegt met mij en stelt voor om voor de zekerheid een echo te maken.”

Meer lezen

Frans ervaringsverhaal schidklierkankerFrans – Hürtle cel carcinoom

“Een dag later had ik een afspraak met mijn endocrinoloog en ik had mijn briefje met vragen, zoals hoe nu verder, hoelang nog en kwaliteit van leven net tevoorschijn getoverd, toen ik tot mijn verbazing en blijdschap de endocrinoloog hoorde zeggen, dat hij een operatie toch als beste optie zag. Ongelofelijk blij, hoe blij kun je zijn met een operatie, verliet ik het AMC én weer met boordevol hoop.”

Meer lezen


Marika –  Over ‘de slok’

‘Ik moest wachten met mijn tasje, terwijl degene die me had weggebracht vertrok’. Marika blijft alleen achter in de quarantainekamer met de arts die eerst vertelt over hoe je de capsule in moet nemen. ‘Ik kreeg het pilletje en de arts verdween snel.’ Omdat je dan al heel gauw radioactief bent, moet iedereen uit de buurt blijven.

Het verhaal van Marika ‘Hoe overleef je de slok?’ is gepubliceerd in magazine Schild, december 2017.

Meer lezen (pdf 686 kB)