Schildkliertelefoon

Bij de Schildkliertelefoon kun je terecht voor een luisterend oor, informatie en vragen. Je spreekt een ervaringsdeskundige vrijwilliger (dus geen medisch professional) die een speciale training heeft gevolgd en kennis heeft van zaken over de schildklier.

Het telefoonnummer is 085 – 300 18 00 *.

Openingstijden:

  • maandag: 09:30–11:30 uur
  • dinsdag: 10:00–11:30 uur
  • woensdag: 18:30–20:00 uur
  • donderdag: 13:30–15:00 uur

“Vandaag de bloeduitslagen binnen. Omdat de huisarts pas volgende week tijd heeft, heb ik de Schildkliertelefoon gebeld voor overleg. Wat is het toch fijn dat SON bestaat. Kan ik volgende week goed voorbereid naar de huisarts toe. Ben ik nu toch weer een beetje blijer!”

Telefonische afspraak met ervaringsdeskundige

Je kunt een telefonische afspraak maken met een vrijwilliger die ervaringsdeskundig is in een specifieke schildklieraandoening. Zie hieronder de contactmogelijkheden. Mail alleen je naam en telefoonnummer naar de desbetreffende contactpersoon. Die zal zo snel mogelijk, in ieder geval binnen een week, contact met je opnemen. Via de mailadressen wordt niet inhoudelijk gecorrespondeerd.

  • Kinderen – voor ouders van kinderen met een aangeboren schildklierafwijking (CHT)
    E-mailadres: CHT@schildklier.nl
    Er bestaat ook een besloten Facebookgroep over CHT. Deze groep is bedoeld voor (groot)ouders van kinderen die CHT hebben of mensen die zelf CHT hebben.
* Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de gesprekken. Blijf altijd in gesprek met je behandelaar.
* Ook bereikbaar vanuit het buitenland
* Tegen gebruikelijke belkosten. Wegens drukte is er soms een (lange) wachttijd.
* Rondom feestdagen, door onvoorziene omstandigheden en in vakantieperioden, kan het voorkomen dat een dienst vervalt. Dit wordt gepubliceerd op de website.