Schildkliertelefoon

Bij de Schildkliertelefoon kun je terecht voor een luisterend oor, informatie en vragen. Je spreekt een ervaringsdeskundige vrijwilliger (dus geen medisch professional) die een speciale training heeft gevolgd en kennis heeft van zaken over de schildklier. Je kunt hier ook terecht met vragen over de vernieuwde Euthyrox.

Reactie op Facebook:
“Vandaag de bloeduitslagen binnen. Omdat de huisarts pas volgende week tijd heeft, heb ik de Schildkliertelefoon gebeld voor overleg. Wat is het toch fijn dat SON bestaat. Kan ik volgende week goed voorbereid naar de huisarts toe. Ben ik nu toch weer een beetje blijer!”

telefoontoestelHet servicenummer 085 – 300 18 00 van de Schildkliertelefoon is te bereiken op*:

  • maandag: 09.30 – 12.00 uur
  • dinsdag 13.00 – 16.00 uur
  • woensdag: 10.00 – 11.30 uur
* Wegens drukte is er soms een (lange) wachttijd.

Schildkliertelefoon Plus – extra service voor donateurs SON

SON biedt haar donateurs meer telefonische contactmomenten (tegen gebruikelijke belkosten). De contactinformatie en beschikbaarheid van deze telefooncontactpersonen zijn te vinden in het colofon achter in ons magazine Schild.

Er zijn speciale spreekuren voor:

  • Schildklierziekten algemeen.
  • Ziekte van Graves: zie de opmerking hieronder!
  • Zwangerschap, borstvoeding en postpartum thyreoïditis (schildklierontsteking na bevalling)
  • Schildklierkanker
  • Kinderen – voor ouders van kinderen met een aangeboren schildklierafwijking (CHT)
Ziekte van Graves
Door familieomstandigheden vervalt op dinsdag van 13:00 – 15:00 uur de Telefoonservice Plus voor de Ziekte van Graves. Voor vragen specifiek over de Ziekte van Graves kunt u ook terecht op vrijdagmiddag van 15:30 – 17:00 uur. Voor overige spreekuurtijden en contactgegevens: zie de colofon achterin Schild.

 

Let op: 
Rondom feestdagen, door onvoorziene omstandigheden en in vakantieperioden, kan het voorkomen dat een dienst vervalt. Dat wordt gepubliceerd op de website. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de gesprekken. Blijf altijd in gesprek met je behandelaar.