SON Facebookgroep 10 jaar!

Oktober 2013 startte Schildklier Organisatie Nederland (SON) de Besloten Facebookgroep om mensen met een schildklieraandoening de mogelijkheid te bieden ervaringen uit te wisselen.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een gerenommeerd platform met bijna 17.000 leden, met een explosieve groei de laatste 2,5 jaar (2020: 10.000 leden).

Top 5 van de meest gestelde vragen:

👉 Ik heb nog klachten, maar de (huis)arts zegt dat ik goed ben ingesteld en het niet aan de schildklier kan liggen.
👉 Ik kom bij de apotheek en krijg ineens een ander merk levothyroxine mee. Dat mag toch niet?
👉 Ik heb ziekte van Graves. Slik nu Strumazol en levothyroxine. De arts heeft het over de ‘slok’ maar dat wil ik niet.
👉 Ik heb wisselende waarden en veel klachten, wat kan ik daaraan doen?
👉 Wanneer kan ik het beste gaan prikken?

Niet alleen vinden veel patiënten hier steun en tips van ervaringsdeskundige vrijwilligers. SON krijgt hiermee ook goed inzicht wat leeft bij de achterban, waarvoor wij ons kunnen (blijven) inzetten!

Daarom danken wij ieder die zich inzet voor dit platform dat voor velen een geweldige steun en vraagbaak is! In de eerste plaats onze trouwe vrijwilligers die dit vaak al jaren doen. Maar ook de groep ervaringsdeskundigen op de Facebookgroep die ook al jaren op zorgvuldige en onderbouwde wijze blijven reageren op de vele vragen en berichten van lotgenoten! Een grote steun voor het beheer! Heel veel dank!

Wil jij ons ook steunen bij onze werkzaamheden? Je kunt natuurlijk altijd donateur worden en/of vrijwilliger!

Help je mee als beheerder/moderator op de groep?

Wij zijn op zoek naar moderatoren voor de besloten facebookgroep, waar alle schildklieraandoeningen en vragen aan bod komen. Zit je zelf op facebook en heb je daar plezier in? Zou je het leuk vinden om als ‘vrijwilliger sociale media’ voor SON aan het werk te gaan? Heb je voldoende tijd om regelmatig als moderator een facebookgroep van SON te ondersteunen? Neem dan contact op: vrijwilligers@schildklier.nl. Dan kijken we hoe we je op een voor jou passende manier kunnen inwerken, om te beginnen gewoon meelezen.