Dr. Edward Visser wint Vidi grant

Bij de jaarlijkse toekenning van de Vidi grants is dr. Edward Visser één van de winnaars en ontvangt hiermee een Vidi subsidie van NWO-Talentprogramma voor zijn onderzoek: de werking van schildklierhormoon in menselijke hersencellen.

Dr. Visser is internist-endocrinoloog in het Erasmus MC in Rotterdam, voorzitter van het NVE Schildkliernetwerk en voorzitter van de Medisch-wetenschappelijke Adviesraad (MAR) van Schildklier Organisatie Nederland.

Schildklier Organisatie Nederland (SON) feliciteert dr. Edward Visser van harte met deze prijs.

Over het onderzoek

Schildklierhormoon is cruciaal voor de hersenontwikkeling bij mensen. Dit multidisciplinaire project bestudeert de werking van schildklierhormoon op ontwikkeling van menselijke hersenen met een combinatie van stamcel technologie en vooruitstrevende beeldvorming, om zo de rol van schildklierhormoon in gezondheid en in ziekte beter te begrijpen.

NWO-beurzen

Vidi maakt samen met de Veni- en Vici-beurzen deel uit van het NWO-Talentprogramma, afgestemd op verschillende fasen in de wetenschappelijke carrière van onderzoekers. De Vidi-subsidievorm is gericht op onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren onderzoek op postdocniveau hebben verricht en daarbij vernieuwende ideeën genereren en succesvol zelfstandig werken. Zij mogen een eigen vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een of meer onderzoekers aanstellen.

Bron: NWO, Onderzoek & resultaten – Onderzoeksprogramma’s – Vidi 2022