Dutch Endocrine Meeting 2024⠀

Tijdens de Dutch Endocrine Meeting (DEM) op 8 en 9 februari 2023 is ook Schildklier Organisatie Nederland (SON) aanwezig. Onze bestuursvoorzitter, de voorzitters van de Kenniscommissie en de werkgroep schildklierkanker plus nog een vertegenwoordiger namen deel aan het congres. Jody de Nooijer van de werkgroep Schildklierkanker: “Het was goed: naast het volgen van lezingen en het spreken van mensen vind ik het altijd mooi om betrokken zorgverleners te zien.”

Schildklieronderwerpen

Voor ons als schildklierorganisatie zijn de volgende presentaties van belang: over subklinische hypothyreoïdie, het belang van goede transitiezorg (voor onze jonge schildklierpatiënten) en het interessante onderzoek van Niek Dirks over het verbeteren van schildklierdiagnostiek. Het is ook goed om te zien dat de T3-4 Hypo Trial een podium had.

Daarnaast hebben we met onze SON informatiestand onze voorlichtingsmaterialen voor het voetlicht kunnen brengen bij zowel endocrinologen als verpleegkundig specialisten!

Achtergrondinformatie

De DEM is het jaarlijks congres van de Nederlandse Vereniging van Endocrinologie (NVE) voor specialisten en wetenschappers op het gebied van endocrinologie. Het betreft een jaarlijks terugkerend nascholingsprogramma georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie.