Ik ben geen man! Petitie voor meer onderzoek naar (onverklaarde) gezondheidsklachten van vrouwen

Mirjam Kaijer is journalist en oud-verpleegkundige. Jarenlang had zij gezondheidsklachten. Wat er precies met haar aan de hand is, weet Mirjam niet. Continu ervaart ze een soort “sluimerende” basispijn, spierpijn en andere vage klachten. De artsen vinden niets.

Na tien jaar sukkelen komt zij op een internetforum in contact met een onbekende vrouw (geen dokter). Die zegt dat haar klachten lijken te wijzen op een goedaardige tumor van de bijschildklier. Die kan een kwaadaardige uitwerking op de organen hebben. Dat verklaart Mirjam’s uiteenlopende klachten.

Mirjam gelooft het eerst niet maar besluit het toch bij haar arts aan te kaarten. De vrouw blijkt gelijk te hebben. Ze heeft primaire hyperparathyreoïdie en wordt daar uiteindelijk aan geopereerd.

Boek en petitie

Mirjam Kaijer schreef over haar zoektocht het boek ‘Ik ben geen man’. Daarnaast is zij een petitie gestart om onverklaarde vrouwenklachten onder de aandacht te brengen van de Tweede Kamer.

Lees hierover meer op mirjamkaijer.nl.

Op de website van Mirjam kun je het boek bestellen en de petitie tekenen. Ook vind je er een artikel uit de Linda, een video en een lied dat Mirjam zingt over de korte consulten en de snelle conclusies van artsen.

Meer lezen over hyperparathyreoïdie