Internationale bijwerkingenweek, meld bijwerkingen van de coronavaccins

Deze week is weer de bijwerkingenweek. Een jaarlijkse internationale campagne waar Bijwerkingencentrum Lareb en Medicijnautoriteit CBG aan meewerken. Het doel van deze week is om aandacht te vragen voor het melden van bijwerkingen. Denk daarbij niet alleen aan bijwerkingen van medicijnen maar ook aan bijwerkingen van de coronavaccins.

Heb je bijwerkingen ervaren van het vaccin die niet in de bijsluiter staan, die heftiger zijn dan in de bijsluiter staat of die invloed hadden op je schildklier meld het dan. Alleen zo kunnen alle bijwerkingen worden ontdekt. Melden dus!

Hoe bijwerkingen melden?

Medicijngebruikers en zorgverleners kunnen een vermoedelijke bijwerking melden bij Bijwerkingencentrum Lareb, via www.mijnbijwerking.nl. Bespreek vermoedelijke bijwerkingen daarnaast ook altijd met uw arts of apotheker.

Schildkliermedicijnen en bijwerkingen
Ook klachten die optreden na het wisselen van medicijnmerk (over- of onderdosering) worden door Bijwerkingencentrum Lareb als bijwerking geregistreerd. Lees op de website van Schildklier Organisatie Nederland meer over schildkliermedicijnen en bijwerkingen.

 

Over de internationale bijwerkingenweek

De bijwerkingenweek wordt georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dit jaar doen hier ruim 64 landen aan mee. Voor Nederland doen het Bijwerkingencentrum Lareb en Medicijnautoriteit CBG mee.

Met #bijwerkingenweek wordt via social media een week lang aandacht gevraagd voor bijwerkingen: waarom, wanneer en hoe moet je melden? De campagne bestaat uit animatiefilmpjes en afbeeldingen met informatieve teksten.

De campagne is te volgen via TwitterFacebook en LinkedIn.

Bronnen: Bijwerkingencentrum Lareb en CGB.