Nu in 7 ziekenhuizen T3-T4 combinatietherapie

Het onderzoek naar de T3/T4-combinatietherapie is in volle gang. Ook Amsterdam UMC -locatie AMC kan nu patiënten ontvangen zodat je nu in 7 ziekenhuizen terecht kunt!

Deze studie is bedoeld voor mensen met een (te) traag of niet werkende schildklier (Hashimoto) die nog steeds ernstige klachten hebben.

Afgelopen maandag 8 mei 2023 was de officiële initiatievisite van de T3-4-Hypo Trial in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Daarmee zijn er nu inmiddels 7 ziekenhuizen live om patiënten te ontvangen! Iedereen zet zich in om met elkaar het antwoord te verkrijgen op die belangrijke vraag: of T3 toevoegen aan de standaardbehandeling met T4 een betere kwaliteit van leven geeft en minder vermoeidheidsklachten in patiënten met de ziekte van Hashimoto.

Dr. Eveline Bruinstroop start in het Amsterdam UMC samen met haar collega’s op korte termijn de T3-4-Hypo Trial poli op. Daarnaast zal onder begeleiding van professor Anita Boelen het Endocrinologie Laboratorium betrokken zijn bij belangrijk bloedonderzoek om beter te begrijpen wat het effect is van T3/T4 combinatietherapie versus T4/placebo op verschillende belangrijke organen in het lichaam, zoals bot- en vetweefsel.

Meer ziekenhuizen volgen

Achter de schermen wordt er momenteel druk gewerkt met de andere deelnemende ziekenhuizen om ook daar zo spoedig mogelijk te kunnen beginnen. De verwachting is dat de komende periode deze zullen volgen. Houd daarvoor de website goed in de gaten!

Alle deelnemende ziekenhuizen

Om u aan te melden voor deelname aan de trial in een specifiek ziekenhuis kunt u op de studiewebsite (zie kopje ‘Voor artsen’) onderaan de verwijsbrief de contactgegevens per ziekenhuis vinden voor de verwijzing. Ook kunt u altijd contact opnemen via het contactformulier op deze website.