Nu in 8 ziekenhuizen T3-T4 combinatietherapie

Het onderzoek naar de T3/T4-combinatietherapie is in volle gang. Na Amsterdam UMC -locatie AMC kun je nu ook terecht in het UMC Groningen. In totaal doen nu 8 ziekenhuizen mee aan de studie. Naar verwachting volgt het Radboudumc nog voor de zomer.

Deze studie is bedoeld voor mensen met een (te) traag of niet werkende schildklier (Hashimoto) die nog steeds ernstige klachten hebben.

Alle betrokken ziekenhuizen zetten zich in om met elkaar het antwoord te verkrijgen op die belangrijke vraag: of T3 toevoegen aan de standaardbehandeling met T4 een betere kwaliteit van leven geeft en minder vermoeidheidsklachten in patiënten met de ziekte van Hashimoto.

Meer ziekenhuizen volgen

Achter de schermen wordt er momenteel druk gewerkt met de andere deelnemende ziekenhuizen om ook daar zo spoedig mogelijk te kunnen beginnen. De verwachting is dat de komende periode deze zullen volgen. Houd daarvoor de website goed in de gaten!

Alle deelnemende ziekenhuizen

Aanmelden

Om u aan te melden voor deelname aan de trial in een specifiek ziekenhuis kunt u op de studiewebsite (zie kopje ‘Voor artsen’) onderaan de verwijsbrief de contactgegevens per ziekenhuis vinden voor de verwijzing. Ook kunt u altijd contact opnemen via het contactformulier op deze website.