Polikliniek voor schildklierknobbeltje in Maasziekenhuis

De nieuwe Schildkliernoduspoli start vanaf donderdag 5 december in Maasziekenhuis Pantein in Beugen (gemeente Boxmeer/Noord-Brabant). Patiënten met een knobbeltje op de schildklier kunnen bij internist-endocrinoloog Hanneke Beijers terecht voor onderzoek.

Goedaardige afwijking

Een knobbeltje op de schildklier is meestal een goedaardige afwijking. “Ik merk dat veel patiënten bang zijn als ze een knobbeltje voelen. Gelukkig kan ik vaak zeggen dat het niet kwaadaardig is. Door de speciale polikliniek kunnen we de patiënt snel duidelijkheid geven”, aldus Hanneke Beijers.

Alle afspraken op één dag

Eén van de voordelen van deze speciale schildkliernoduspoli is dat alle onderzoeken nu op één ochtend plaatsvinden, waarvoor voorheen meerdere afspraken in het ziekenhuis nodig waren. Hanneke Beijers legt uit: “Na het intakegesprek maak ik een echo van de schildklier. En als dat nodig is, kan ik ook meteen een beetje weefsel uit de schildklier weghalen. Dit weefsel gaat voor onderzoek naar het Radboudumc. Binnen een week is de uitslag bekend. De patiënt komt dan terug voor de uitslag en een mogelijke behandeling.”

Verwijzing nodig

Voor een afspraak op de schildkliernoduspoli is een verwijzing van de huisarts nodig.

 

Bron: nieuwsbericht Maasziekenhuis Pantein, 29 november 2019