Schild magazine juni 2020

In de Schild van juni kun je naast de vaste rubrieken, onder meer het volgende lezen:

  • Hoe is het om jong te zijn met schildklierkanker? Anne Duifhuizen was pas 20 toen het haar overkwam. ‘Je ziet anderen in dezelfde levensfase, maar het voelt alsof dat bij jou is afgepakt.’
  • Goed instellen op schildklierhormoon is lastig en duurt lang. Het proces luistert dan ook nauw en kan mogelijk beter en met betere uitkomsten. Hoe dan?
  • Hoe geef je jouw ziekte een plekje? Over verlies, rouw en het accepteren van de dingen die je niet meer kunt (zoals voorheen). ‘Hoe behoud ik mijn kernwaarden in deze nieuwe realiteit?’
  • De vakantie komt er weer aan. Genoeg tijd dus voor een potje schildklierganzenbord met je gezin of vrienden. Zo kunnen zij op een leuke manier zien en ‘ervaren’ waar jij tegen aanloopt.
  • Ben je op jonge leeftijd ziek of gehandicapt geworden? Dan heb je misschien recht op een Wajong-uitkering. Wat houdt deze in? En kom jij misschien in aanmerking? Je leest het in In je recht.
  • Geen blijvend litteken meer in je hals of oksel na een schildklieroperatie? Dat klinkt als toekomstmuziek, maar het is al realiteit dankzij een nieuwe operatietechniek.
  • COVID-19 en auto-immuun schildklierziekten: wat betekent het coronavirus voor jou?
  • Kun je levothyroxine ook ’s avonds innemen? Je leest het in Feit of Fabel.

En daarnaast natuurlijk vaste rubrieken als: Tips & Tricks, In je recht, Columns en Feit of Fabel?


Donateurs ontvangen het magazine Schild gratis

Schild is het magazine van Schildklier Organisatie Nederland – gratis voor donateurs – dat eens per kwartaal verschijnt. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen.

Voor 2020 is de bijdrage € 34,80 of €2,90 per maand (bij automatische incasso); u betaalt € 36,00 bij betaling na ontvangst factuur.

Aanmelden als donateur kan als volgt:

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geïnteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 – 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 – 12.30 uur.

Nabestellen

U kunt ook een ‘Schild’ nabestellen via de webshop. De kosten zijn € 4,95.