Schild magazine maart 2020

De Schild van maart komt rond 20 maart uit. Hierin kun je naast de vaste rubrieken, onder meer het volgende lezen:

 • ‘Ik was mager en depressief’
  Leonie ter Braak is bekend van tv, o.a. als deelneemster aan het tv-programma Wie is de Mol? Maar wist je dat ze na de bevalling van haar eerste kind schildklierproblemen kreeg?
 • De ontwikkeling van immuuntherapie 
  Maar wat zijn de ontwikkelingen voor schildklierziekten? Je leest het in Uitgelicht.
 • Jong, studie, werk en inkomen
  Hoe kun je als jongere je school of werk zo inrichten dat je het toch kunt volhouden en kunt meedraaien in de maatschappij? In Praktisch vertellen Dominique en Leah hoe zij dat doen.
 • Risico’s van schildklieroperaties
  Soms is een operatie nodig voor de behandeling van een schildklieraandoening. Dat is niet altijd zonder gevolgen. Tessa van Ginhoven en Ivona Loncar van het Erasmus MC in Rotterdam doen onderzoek naar de risico’s en praten je bij in dit artikel.
 • Nieuwe formulering Euthyrox
  Hoe verloopt dit en wat was de invloed van SON? Een schets van het traject in Achtergronden.
 • Ontslag na (tijdelijke) ziekte en de transitievergoeding
  Ben je vanwege je ziekte (tijdelijk) niet in staat om te werken? En leidt dat tot je ontslag? Dan maak je mogelijk aanspraak op compensatie. Lees het in In je recht.
 • Hebben schildklierpatiënten een hoger risico op overgewicht?
  Mensen met een traag werkende schildklier hebben vaak last van overgewicht. Ook als zij goed zijn ingesteld blijft afvallen soms lastiger dan voor andere mensen. Hoe zit dat eigenlijk, met de schildklier en overgewicht?

En daarnaast natuurlijk vaste rubrieken als: Tips & Tricks, In je recht, Columns en Feit of Fabel?

Donateurs ontvangen het magazine Schild gratis

Schild is het magazine van Schildklier Organisatie Nederland – gratis voor donateurs – dat eens per kwartaal verschijnt. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen.

Voor 2020 is de bijdrage € 34,80 of €2,90 per maand (bij automatische incasso); u betaalt € 36,00 bij betaling na ontvangst factuur.

Aanmelden als donateur kan als volgt:

 • invullen van een digitaal formulier
 • een e-mail sturen aan info@schildklier.nl
 • bellen naar 085 – 489 12 36 (ma t/m vr 8.30 – 12.30 uur)

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geïnteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 – 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 – 12.30 uur.

Nabestellen

U kunt ook een ‘Schild’ nabestellen via de webshop. De kosten zijn € 4,95.