Schildklier magazine Schild ook op Aruba

De eerste zending van het magazine Schild van Schildklier Organisatie Nederland (SON) is op Aruba aangekomen en bezorgd bij de Poli Interne Geneeskunde van het Dr. Horacio E. Oduber Hospital (HOH). Zo kunnen ook mensen met een schildklieraandoening op Aruba het tijdschrift lezen in de wachtruimte.

Patiënten nemen zelf initiatief

Robbert van der Sloot en Cheydiah Thomas, medewerkers van het HOH, hebben elkaar ontmoet tijdens de behandeling van hun schildklieraandoening in 2018 in Colombia. Op basis van hun ervaring wilden zij iets doen voor andere schildklierpatiënten op Aruba. Hieruit is het idee ontstaan om te zorgen dat het magazine Schild ook op Aruba voor patiënten beschikbaar is.

Dr. Shabiet Rahamat, internist-endocrinoloog, heeft de magazines in ontvangst genomen. Dr. Rahamat vindt het belangrijk dat patiënten elkaar onderling steun geven en kunnen lezen hoe andere patiënten hun ziekte ervaren.
De initiatiefnemers en dr. Rahamat spreken hun dank uit aan Rietje Meijer en Marlies Mohr, respectievelijk voormalig en huidig directeur van SON, en aan mevrouw Melendez van het Kennis- en Informatiecentrum van het HOH voor het mogelijk maken van dit initiatief.

Over Schild magazine

Magazine Schild is het tijdschrift van Schildklier Organisatie Nederland (SON) voor mensen met een schildklieraandoening. Het tijdschrift bevat bijdragen van en voor donateurs, vrijwilligers, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden. Dat betekent gemiddeld 30 pagina’s vol nieuws, tips en achtergronden rondom de schildklier en ervaringsverhalen van mensen met een schildklieraandoening.
Als donateur van SON ontvang je 4x per jaar magazine Schild.

Nieuwsgierig naar de inhoud van magazine Schild? Klik hier voor een impressie van de artikelen.

Vraag een gratis proefexemplaar aan

Bron: Nieuwsbrief ‘HayaSa!’ Edicion 6 – 19 juli 2021, pagina 18