September schildklierkankermaand

Jaarlijks dé maand om extra aandacht te geven aan deze zeldzame kankersoort en de impact ervan. In de loop van september lichten we steeds een tipje op van het programma van onze jaarlijkse informatie- en lotgenotenbijeenkomst op zaterdag 23 september a.s.

Verschillende zorgprofessionals verzorgen presentaties over diverse onderwerpen. Deze zorgprofessionals beantwoorden tijdens workshops al je vragen zo goed mogelijk.

Graag stellen we de eerste spreker aan je voor:

Voor de AYA-leeftijdsgroep (18-39 jaar) hebben we Mark van Treijen, internist-endocrinoloog in UMC Utrecht, bereid gevonden de workshop te begeleiden.

Zijn presentatie zal vooral gericht zijn op de controle-periode na de operatie (o.a. thyreoglobuline, suppressietherapie, behandeling bij recidief).

Mark heeft als aandachtsgebieden endocriene oncologie. Tijdens zijn opleiding leerde hij de endocriene oncologie beter kennen en werd gefascineerd door de ziektebeelden in dit vakgebied, waaronder schildklierkanker.

Naast zijn werk als endocrinoloog is hij vorig jaar gepromoveerd en blijft hij actief bezig met wetenschappelijk onderzoek. Het verbeteren van de diagnostiek van neuro-endocriene tumoren en schildklierkanker behandeling zijn de twee aandachtsgebieden waar Mark zich met zijn onderzoek op richt. Mark is ook actief in het onderwijs, hij geeft les aan studenten en arts-assistenten die net met de opleiding zijn gestart tot medisch specialist. Niet alleen over endocrinologie, maar ook over communicatie en feedback. Ook beantwoordt Mark vragen op ‘Vraag een professional’ op kanker.nl over schildklierkanker.

Voor meer informatie over het programma ga naar de Agenda. Inschrijven voor deze dag is mogelijk tot 21 september 2023. We zien je graag in Nijkerk!