Tips bij behandeling

Als je een schildklieraandoening hebt, gebruik je meestal medicijnen. Om te zorgen dat de medicijnen goed hun werk kunnen doen is het belangrijk kennis te hebben over je medicijnen. Ook inzicht in het proces van ‘instellen op schildklierhormoon’ helpt bij een effectieve behandeling. Je vindt hier praktische informatie, tips en betrouwbare bronnen over medicijnen.

Levothyroxinegebruik

Als je levothyroxine gebruikt is het belangrijk te weten hoe je medicijnen werken en waar je rekening mee moet houden. SON heeft veel gestelde vragen en antwoorden gebundeld, gebaseerd op de behandelpraktijk en ervaring.

Meer lezen

 

Euthyrox-  vernieuwde samenstelling

Om de introductie van de nieuwe samenstelling van Euthyrox zo soepel mogelijk te laten verlopen, is een aantal vragen & antwoorden opgesteld.

Meer lezen

 

Optimaal instellen

Instellen op levothyroxine luistert nauw. De informatie die je hier vindt, geeft je inzicht in het proces van het instellen. Het kan je tevens helpen bij de voorbereiding en het gesprek met je arts en zo bijdragen aan een beter resultaat van de behandeling.

Meer lezen

 

(Niet) wisselen

Als je goed bent ingesteld, is wisselen van medicijnmerk (of fabrikant) ongewenst. Dit is niet de mening van SON, dit staat in de medische richtlijnen van huisartsen en internisten en staat als advies in de handleiding voor apothekers.

Meer lezen

 

Richtlijnen – belangrijke fragmenten

Je vindt hier fragmenten uit de medische richtlijnen die belangrijk zijn voor mensen met een schildklieraandoening. Het gaat om onderwerpen waarover vaak discussie is met de behandelaars en apothekers: zoals over het doel van de behandeling en over het onggewenst wisselen van medicijnmerk.

Meer lezen

 

Bijwerkingen melden

Om de veiligheid van medicijnen goed te kunnen bewaken, is het belangrijk dat ervaringen met bijwerkingen gemeld worden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je kunt bij Lareb  ook zien welke bijwerkingen geregistreerd zijn.

Meer lezen

 

Merkloze medicijnen

Duidelijke informatie over merkloze geneesmiddelen, onder meer over de werking, over het kostenverschil tussen merk- en merkloos medicijn en hoe u merkloze middelen kunt herkennen.

Meer lezen