Medicijnen

Je vindt hier informatie over de volgende onderwerpen, gerelateerd aan (schildklier)medicijnen:

Sinds 2022 voeren sommige zorgverzekeraars preferentiebeleid voor het schildklierhormoon levothyroxine voor nieuw gebruikers. Bij meerdere geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof kan de zorgverzekeraar bepalen welke variant hij vergoedt. Mensen die al levothyroxine gebruiken en goed zijn ingesteld, worden soms toch geconfronteerd met een ander merk. Het gaat hier om het zgn. ‘ongewenst wisselen‘.

Wat is een merkloos medicijn? Is de kwaliteit hetzelfde als een merkmiddel? Kan ik makkelijk switchen? Deze en meer vragen worden hier beantwoord.

Je leest hier wat je kunt vinden bij de volgende betrouwbare websites: apotheek.nl, de Geneesmiddeleninformatiebank, Lareb/TIS (zwangerschap), Medicijnkosten.nl, Farmanco en Farmacotherapeutisch Kompas.

Vanaf juni 2019 is de samenstelling van de Euthyroxtabletten gewijzigd. Wát er precies is veranderd en wat dit voor gebruikers van Euthyrox betekent, vind je in de Vraag & Antwoord. Ook over de recente wijziging van de tekst op de verpakking lees je hier.

Dé opleiding die patiëntvertegenwoordigers schoolt tot volwaardige gesprekspartners bij geneesmiddelenonderzoek, -ontwikkeling en -innovatie.