Schildklierkanker

Je vindt hier alle informatie over schildklierkanker: over de soorten schildklierkanker, diagnose stellen, de verschillende onderzoeken en behandelingen, etc. Bekijk het menu links of onderaan (op mobiel).

Er staan weer wat nieuwe ervaringsverhalen op de site. Lees meer >>

Ga snel naar:

Visiedocument ‘Expertzorg voor Schildklierkanker’

In het visiedocument van Schildklier Organisatie Nederland pleiten we voor concentratie van schildklierkankerzorg (‘Expertzorg voor schildklierkanker‘). In het artikel in het tijdschrift Endocrinologie* lees je interviews met Daniëlle Dercks, voormalig-voorzitter van de werkgroep Schildklierkanker, en zorgverleners die het pleidooi van SON steunen, zoals prof. dr. Romana Netea-Maier en prof. dr. Thera Links. 

Ervaringen met expertziekenhuizen

Lees hier de interviews die SON hield met een aantal patiënten die ervaring hebben met een behandeling van schildklierkanker in een expertziekenhuis.

 

Werkgroep schildklierkanker

Voor (ex-)patiënten met schildklierkanker is er binnen Schildklier Organisatie Nederland (SON) een werkgroep schildklierkanker. De werkgroep houdt zich bezig met:

  • het organiseren van lotgenotencontact en informatiebijeenkomsten
  • realiseert kennisontwikkeling over schildklierkanker en behandeling

 

De informatie over schildklierkanker op deze website is geschreven door de medische redactie van kanker.nl, in samenwerking met de Werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland en een aantal specialisten op het gebied van schildklierkanker.
Lees meer in het colofon.

Meer informatie

Nieuwsbrief Schildklierkanker – februari 2021
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

*Dit artikel is met toestemming overgenomen uit het NVE-tijdschrift Endocrinologie, jaargang 14, nummer 2 (juni 2021), www.endocrinologie.nl © BPM Medica.