Schildklierkanker

Informatie over schildklierkankersoorten, symptomen, risicofactoren, onderzoeken en behandelingen. Maar ook over controle, nazorg en restklachten.

Aandacht voor schildklierkanker in de Week van de Zeldzame Kankers

In deze week vraagt Platform Zeldzame Kankers aandacht voor mensen die leven met of na een zeldzame vorm van kanker. Schildklierkanker is ook zo’n zeldzame vorm. Het komt circa 700 keer per jaar voor. En ook voor de patiënten met schildklierkanker moet hard gewerkt worden om te zorgen voor tijdige, correcte diagnose en een goede behandeling. Daniëlle kreeg enkele jaren geleden de diagnose schildklierkanker. Bekijk de video waarin zij vertelt waarom zij het belangrijk vindt dat er een speciaal patiëntenplatform is – zeldzamekankers.nl – en wat haar tips zijn als jij te maken krijgt met schildklierkanker.

Lees het hele verhaal van Daniëlle Lees meer over de Week van de Zeldzame Kankers

 

Actuele cijfers over schildklierkanker

cover-brochure-schildklierkankerIKNL heeft in samenwerking met de werkgroep Schildklierkanker van Schildklierorganisatie Nederland (SON) en de Dutch Rare Cancer Group (DTCG) een informatiefolder opgesteld met cijfers over schildklierkanker. Deze folder geeft overzichten over het voorkomen, de behandeling en overleving van Schildklierkanker.

Het eerste exemplaar is op 29 februari uitgereikt op de schildkliercontactmiddag van Schildklier Organisatie Nederland in Driebergen.

Download de brochure