Schildklierkanker

Je vindt hier alle informatie over schildklierkanker: over de soorten schildklierkanker, diagnose stellen, de verschillende onderzoeken en behandelingen, etc. Bekijk het menu links of onderaan (op mobiel).

De informatie over schildklierkanker is geschreven door de medische redactie van kanker.nl, in samenwerking met de Werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland en een aantal specialisten op het gebied van schildklierkanker.
Lees meer in het colofon.

 

September is dé jaarlijkse schildklierkankermaand!

foto boegbeeld schildklierkankermaandDé maand om de noodzaak van goede kwaliteit van zorg voor schildklierkankerpatiënten te onderstrepen. Schildklier Organisatie Nederland (SON) laat de komende maand elke maandag één van de nieuwe ontwikkelingen zien op het gebied van schildklierkanker, op onze website en via sociale media.

Wat kun je verwachten?

Meer lezen


Visie dr. Dennis Vriens

In een interview in Oncologie Up-to-date deelt dr. Dennis Vriens, nucleair geneeskundige bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en bestuurslid van de Dutch Thyroid Cancer Group (DTCG), zijn visie op de huidige en toekomstige zorg bij schildklierkanker. Dr. Vriens benadrukt onder meer het belang van samenwerking, zoals recentelijk bij de totstandkoming van actuele en eenduidige patiënteninformatie in de vorm van een folder en online content.

Meer lezen

Actuele cijfers over schildklierkanker

cover-brochure-schildklierkankerIKNL heeft in samenwerking met de Werkgroep Schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland (SON) en de Dutch Thyroid Cancer Group (DTCG) een informatiefolder opgesteld met cijfers over schildklierkanker. Deze folder geeft overzichten over het voorkomen, de behandeling en overleving van Schildklierkanker.

Download of bestel (gratis) de brochure in de webshop van het IKNL