Schildklierkanker

Als je schildklierkanker hebt (of hebt gehad) kun je bij Schildklier Organisatie Nederland terecht:

En voor meer inzicht in gespecialiseerde zorg

Ontwikkeling Keuzehulp schildklierkanker – keuze bij operatie

Deze keuzehulp is voor mensen met schildklierkanker die voor de keuze staan om te kiezen tussen het weghalen van de halve of hele schildklier. Of voor patiënten bij wie eerst de ene helft van de schildklier is weggehaald. En bij wie daarna, in een tweede operatie de andere helft weggehaald kan worden. De keuzehulp is nog in ontwikkeling. Je kunt nog deelnemen aan het onderzoek. Stuur dan een e-mail naar communicatie@schildklier.nl

Checklist voor mensen met een zeldzame kanker

Waar moet je allemaal aan denken als je te horen krijgt dat je een zeldzame kanker hebt? Om je op weg te helpen hebben de kankerorganisaties een checklist gemaakt. Ook voor (ex-)schildklierpatiënten kunnen er handige tips in zitten. De checklist is recent gepresenteerd tijdens de Week van de Zeldzame kankers.

Visiedocument ‘Expertzorg voor Schildklierkanker’

In het visiedocument van Schildklier Organisatie Nederland pleiten we voor concentratie van schildklierkankerzorg (‘Expertzorg voor schildklierkanker‘). In het artikel in het tijdschrift Endocrinologie* lees je interviews met Daniëlle Dercks, voormalig-voorzitter van de werkgroep Schildklierkanker, en zorgverleners die het pleidooi van SON steunen, zoals prof. dr. Romana Netea-Maier en prof. dr. Thera Links. 

Werkgroep schildklierkanker

Voor (ex-)patiënten met schildklierkanker is er binnen Schildklier Organisatie Nederland (SON) een werkgroep schildklierkanker. De werkgroep houdt zich bezig met:

  • het organiseren van lotgenotencontact en informatiebijeenkomsten
  • realiseert kennisontwikkeling over schildklierkanker en behandeling
Informatie en contactmogelijkheden

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief schildklierkanker

Even scrollen en vink aan dat je de nieuwsbrief schildklierkanker wilt ontvangen.

De informatie over schildklierkanker op deze website is geschreven door de medische redactie van kanker.nl, in samenwerking met de Werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland en een aantal specialisten op het gebied van schildklierkanker.
Lees meer in het colofon.

*Dit artikel is met toestemming overgenomen uit het NVE-tijdschrift Endocrinologie, jaargang 14, nummer 2 (juni 2021), www.endocrinologie.nl © BPM Medica.