Schildklierkanker

Je vindt hier alle informatie over schildklierkanker: over de soorten schildklierkanker, diagnose stellen, de verschillende onderzoeken en behandelingen, etc. Bekijk het menu links of onderaan (op mobiel).

De informatie over schildklierkanker is geschreven door de medische redactie van kanker.nl, in samenwerking met de Werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland en een aantal specialisten op het gebied van schildklierkanker.
Lees meer in het colofon.

 

Visiedocument Expertzorg voor schildklierkanker

Schildklier Organisatie Nederland pleit voor expertzorg en concentratie van deze zorg in een beperkt aantal gespecialiseerde ziekenhuizen. Met deze visie gaat SON de komende tijd in gesprek met het zorgveld om met elkaar de zorg voor patiënten met schildklierkanker beter te organiseren én transparanter te maken. Lees hier de samenvatting van het visiedocument.

Ervaringen met expertziekenhuizen

SON heeft een aantal interviews gehouden onder patiënten die ervaring hebben met een behandeling van schildklierkanker in een expertziekenhuis.


Actuele cijfers over schildklierkanker

cover-brochure-schildklierkankerIKNL heeft in samenwerking met de Werkgroep Schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland (SON) en de Dutch Thyroid Cancer Group (DTCG) een informatiefolder opgesteld met cijfers over schildklierkanker. Deze folder geeft overzichten over het voorkomen, de behandeling en overleving van Schildklierkanker.

Download of bestel (gratis) de brochure in de webshop van het IKNL