Schildklierkanker

Je vindt hier alle informatie over schildklierkanker: over de soorten schildklierkanker, diagnose stellen, de verschillende onderzoeken en behandelingen, etc. Bekijk het menu links of onderaan (op mobiel).

Elektronische neus voor schildklierkanker
Elektronische neus voor schildklierkankerHet Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) ontdekte recent dat artsen vermoedelijk kunnen ‘ruiken’ of een patiënt schildklierkanker heeft. Daarvoor gebruiken ze de elektronische Aeonose™.
Lees meer over de ‘speciale neus’ >>

 

Aandacht voor visiedocument ‘Expertzorg voor Schildklierkanker’ in ‘Endocrinologie’
Cover tijdschrift Endocrinologie‘Endocrinologie’, een uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (NVE), besteedt in haar juni-nummer uitgebreid aandacht aan het visiedocument van Schildklier Organisatie Nederland waarin gepleit wordt voor concentratie van schildklierkankerzorg (‘Expertzorg voor schildklierkanker‘). In het artikel lees je onder meer interviews met Daniëlle Dercks, voormalig-voorzitter van de werkgroep Schildklierkanker, en met zorgverleners die het pleidooi van SON steunen, zoals prof. dr. Romana Netea-Maier en prof. dr. Thera Links.
Lees het artikel >>

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit het NVE-tijdschrift Endocrinologie, jaargang 14, nummer 2 (juni 2021), www.endocrinologie.nl © BPM Medica.

 

Marika PorreyInterview met voorzitter werkgroep Schildklierkanker over onderdiagnose en over haar eigen ervaring met schildklierkanker, in  ‘Onder ogen’ – TV Schie, 13 maart 2021

 

Ervaringen met expertziekenhuizen

Lees hier de interviews die SON hield met een aantal patiënten die ervaring hebben met een behandeling van schildklierkanker in een expertziekenhuis.

 

De informatie over schildklierkanker op deze website is geschreven door de medische redactie van kanker.nl, in samenwerking met de Werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland en een aantal specialisten op het gebied van schildklierkanker.
Lees meer in het colofon.

Meer informatie

Nieuwsbrief Schildklierkanker – februrai 2021
Meld je aan voor de nieuwsbrief.