Schildklierkanker

Je vindt hier alle informatie over schildklierkanker: over de soorten schildklierkanker, diagnose stellen, de verschillende onderzoeken en behandelingen, etc. Bekijk het menu links of onderaan (op mobiel).

Webinar Schildklierkanker bij kinderen
Op 6 april vindt van 19.00 – 20.30 uur een webinar plaats over de lange termijneffecten van schildklierkanker bij kinderen. Onderwerpen: ‘Waarom krijgt een kind schildklierkanker?’ en ‘Schildklierkanker bij kinderen: tijdens en na de behandeling’.

 

Marika PorreyInterview met voorzitter werkgroep Schildklierkanker over onderdiagnose en over haar eigen ervaring met schildklierkanker, in  ‘Onder ogen’ – TV Schie, 13 maart 2021

 

Elektronische neus kan schildklierkanker ontdekken

Het MUMC+ ontdekte recent dat artsen vermoedelijk kunnen ‘ruiken’ of een patiënt schildklierkanker heeft. Lees over de Aeonose-studie. In de Schild van maart staat een uitgebreid artikel over deze nieuwe vorm van diagnose stellen.

Nieuwsbrief schildklierkanker

banner nieuwsbrief schildklierkankerDe werkgroep schildklierkanker brengt, in samenwerking met het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers, vanaf nu een eigen gratis nieuwsbrief uit (3x per jaar). Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen en actualiteiten rondom schildklierkanker, meld je dan aan. Lees hier de nieuwsbrief schildklierkanker.

Visiedocument Expertzorg voor schildklierkanker

Schildklier Organisatie Nederland pleit voor expertzorg en concentratie van deze zorg in een beperkt aantal gespecialiseerde ziekenhuizen. Met deze visie gaat SON de komende tijd in gesprek met het zorgveld om met elkaar de zorg voor patiënten met schildklierkanker beter te organiseren én transparanter te maken. Lees hier de samenvatting van het visiedocument.

Ervaringen met expertziekenhuizen

SON heeft een aantal interviews gehouden onder patiënten die ervaring hebben met een behandeling van schildklierkanker in een expertziekenhuis.

 

De informatie over schildklierkanker op deze website is geschreven door de medische redactie van kanker.nl, in samenwerking met de Werkgroep schildklierkanker van Schildklier Organisatie Nederland en een aantal specialisten op het gebied van schildklierkanker.
Lees meer in het colofon.